Regióny Trenčín

Samospráva Bojníc zabezpečí vybudovanie moderných technológií v centre

20191008_BOJ01_STO7690652803
Foto: TASR/Radovan Stoklasa

BOJNICE – Vybudovanie inteligentného verejného osvetlenia, parkovacieho a kamerového systému i priechodov pre chodcov v centre mesta zabezpečí samospráva Bojníc. Dodávateľa prác vybrala cez verejnú súťaž. Projekt bude financovať z fondov Európskej únie a vlastných zdrojov.

 

Dodávateľa prác sa samospráve podarilo nájsť na tretí raz. Predmetom zákazky je dodanie tovarov vrátane realizácie súvisiacich služieb a stavebných prác. Realizátorom bude na základe výsledku verejnej súťaže bratislavská spoločnosť Yunex, uspela spomedzi štyroch uchádzačov. Zmluva o dielo nadobudla účinnosť minulý týždeň.

Celkové náklady na realizáciu investície predstavujú 1.677.077,38 eura vrátane dane z pridanej hodnoty (DPH). Dodanie technológií, technologických častí a stavebné práce má firma v zmysle zmluvy o dielo zrealizovať do konca tohto roka, ďalších päť rokov má zabezpečovať podporu prevádzky, údržbu a rozvoj informačného systému a súvisiace služby.

Projekt Moderné technológie v centre mesta Bojnice zahŕňa investície, ktoré riešia inteligentné verejné osvetlenie, inteligentné priechody pre chodcov, inteligentný kamerový systém a parkovací systém, pripomenula pred časom viceprimátorka Antónia Kováčová Píšová.

Na realizáciu aktivít získalo mesto nenávratný finančný príspevok (NFP) z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra, celkové oprávnené výdavky predstavujú približne 950.000 eur, NFP je vo výške 904.000 eur. Zmluvu o NFP podpísala radnica ešte v júni 2021.